Україна

В Україні створять чергову інспекцію, яка контролюватиме комунальні послуги та тарифи

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, що в Україні створять Державну житлово-комунальну інспекцію, яка контролюватиме якість комунальних послуг та економічне обґрунтування тарифів. Про це він заявив на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Платіжка» в КВЦ «Парковий», присвяченому темі комунальних тарифів та їх формуванню, повідомила 1News прес-служба форуму.

«Це буде арбітр у відносинах споживача з виконавцями послуг, і позитивний ефект від її роботи відчує, у першу чергу, кінцевий споживач», – сказав Міністр і додав, що інспектори зможуть здійснювати як планові, так і позапланові перевірки на основі звернень споживачів.

Крім того, Міністр зазначив, що цьогоріч держава використає понад 36,6 млрд гривень на підтримку населення щодо сплати житлово-комунальних послуг.

«Державним бюджетом на 2021 рік передбачено 36,6 млрд грн, які будуть використані на субсидії. Що стосується структури, куди йдуть ці гроші і де ця допомога потрібна: ми розуміємо, звичайно, в опалювальний сезон. Це тепло – теплопостачання, гаряча вода, електроенергія, там, де платіжки зростають в холодний період тим, хто використовує електроенергію для опалення», – сказав голова Міністерства розвитку громад та територій.

Back to top button