Україна

В Україні створять Армії РЕБ та роботів


В Україні створять Армії РЕБ та роботів

Мінцифри планує повторити успіхи створення Армії дронів, та створити Армію радіоелектронної боротьби та Армію роботів.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про намір масштабувати успішний досвід у сфері БПЛА на інші напрями, зокрема – запустити Армію РЕБу та Армію роботів. Про це Федоров сказав під час IT-конференції iForum.

“За останній рік у сфері БПЛА вже розпочалася технологічна революція. У межах проєкту Армія дронів ми вбили всю бюрократію для бізнесу, збільшили маржинальність до 25%, спростили всі процедури для введення в експлуатацію. Деякі українські компанії збільшили виробництво БПЛА в сотні разів”, – сказав Федоров.

Але для перемоги у війні, як підкреслив віцепрем’єр, треба зробити ще більше. Потрібно, щоб усі, хто займається технологіями, спрямували свій потенціал на користь сил оборони.

“Завдання далі – масштабувати досвід у сфері БПЛА на інші напрями військових інновацій. Запустити Армію РЕБу та Армію роботів”, – сказав Федоров.

Він додав, що його команда готова співпрацювати з кожним, хто зможе допомогти технологічному підсиленню фронту.

Нагадаємо, Армія дронів встановила рекорд зі знищення російських загарбників за один виліт на Запорізькому напрямку. Бійці знищили три російські танки, дві БМП та склад з боєприпасами.

Для Армії дронів готують ще 10 тисяч операторів БПЛА

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button