Цікаве

Вчені знайшли у Болгарії унікальні кільця трьох імперій

Три кільця, виявлені в північно-східній частині Болгарії в останні роки. Особлива унікальність знахідок полягає в тому, що вони належать до трьох різних епох, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Завдяки їм, археологи можуть трохи більше дізнатися про те, які люди і як жили по берегах Дунаю багато століть назад.

Найстарішою знахідкою вважається кільце часів Римської імперії. Золоте кільце доповнено витонченим каменем, на якому викарбувано коня. Прикраса було виготовлена в період між I і IV ст. н.е. Його виявили на території міста Трімамій, який спочатку був військовим фортом древніх римлян. З плином часу фортеця перейшла в руки візантійців, а потім болгар. Військове значення зміцнення загубило, і Трімамій перетворився на звичайне поселення на торговельному шляху.

Інше кільце знайшли в місті Червень, який славився своїм багатством в період Середніх віків. Кільце виявили в церкві, в могилі заможної жінки. Третє кільце знайдено в руїнах стародавнього римського міста неподалік від Русе. Воно було виготовлено за часів Османської панування. На ньому можна розрізнити напис «Будь чистий», виходячи з чого, історики припустили, що прикраса мала релігійне призначення

 

 

 

 

Back to top button