Україна

В Україні стає прохолодніше, але не скрізь


В Україні стає прохолодніше, але не скрізь

Різка зміна погоди може вплинути на самопочуття. Синоптик радить не надто хвилюватис з цього приводу, але бути обережними.

Похолодання в багатьох регіонах України почнеться сьогодні, 7 серпня, але в деяких областх ще триматиметься спека. Про це повідомила синоптик Наталя Діденко.

Повідомляється, що 7 серпня в західних областях очікується +18 – +23°, у північних областях: на Житомирщині +25°, на Київщині +27°, на Чернігівщині також +27, на Сумщині ще спекотно – +31°.

У центральних областях: на Вінниччині +27°, у Кіровоградській області +28°, на Черкащині +27 – +29°, на Полтавщині, Дніпропетровщині ще спека – до +30 – +35°.

У південній частині: на Одещині, Миколаївщині, в Криму +29 – +31°, на Херсонщині та Запоріжжі – +32 – +37°.

“Дощі з грозами принесе у понеділок холодний атмосферний фронт, пов’язаний із балтійським циклоном Zacharias, в західні та північні області України, місцями в центральні та ввечері на Харківщину. Через дуже значні температурні контрасти – перед фронтом +37, за фронтом +18 градусів! – при проходження фронту ймовірні зливи, шквали та град. У Києві в понеділок спека припиниться. Температура повітря становитиме +27, +28 градусів. Вітер сильний!
У столиці завтра атмосферний фронт зумовить зниження температури повітря, зниження атмосферного тиску, дощ, грозу, місцями ймовірні сильні зливи, шквальне посилення вітру”, – йдеться у повідомленні.

Діденко додає, що різка зміна погоди може вплинути на самопочуття.

“Не хвилюйтеся, просто тримайте неподалік щось від тиску, голови, вранці поблизу офісу уважніше оберіть місце паркування автомобіля, не під старою тополею бажано чи білбордом. Надалі спека (не сильна, не до +37°) втримається ще кілька днів у східній частині України, але й там стане по тижню легше дихати. Літо триває, спека побула, тепер надійде свіжість, все, як ми просимо в атмосфери”, – наголошує синоптик.

Раніше повідомлялося, що у Києві в липні випали дві місячні норми дощів

Спекотний липень. Рекорд глобального потепління

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button