Україна

В Україні стартував проект психосоціальної підтримки людей

В Україні стартував проект психосоціальної підтримки людей “Психічне здоров‘я для України”, основна мета якого — покращити якість і доступність такої допомоги. Про це повідомила пресслужба МОЗ у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

“МОЗ розуміє важливість реформи системи охорони психічного здоров’я. Ми цінуємо підтримку міжнародних партнерів, адже в Україні ще не до кінця сформовано культуру турботи про психічне здоров’я, і в нас попереду ― велика освітня робота. Одна з основних цілей у цьому питанні ― перехід від надання психіатричної допомоги до збереження психічного здоров’я українців”, – сказала перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як на пресбрифінгу з нагоди запуску проєкту.

Зазначається, що одним із перших кроків проєкту став запуск сайту зі списком гарячих ліній допомоги, а також безкоштовним освітнім онлайн-порталом з навчальними курсами та вебінарами про психічне здоров’я.

Нагадаємо, 2 червня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який забороняє вивезення донорської крові з України та дозволяє ввіз вакцини без реєстрації для військовослужбовців.

Back to top button