Україна

В Україні стали менше випікати хліба і більше виробляти ковбаси

Держстат оприлюдив цифри за 2018 рік

В Україні у минулому році проти 2017 року впало виробництво хліба, найбільше житнього – майже на половину.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Держстат.

Виробництво житнього хліба у минулому році проти 2017-го скоротилося на 47,8% – до 6 тисяч 16 тонн.

Пшеничного хліба в Україні торік також почали робити менше – на 10,1%. Загалом його за рік було вироблено 395 тисячі 35 тонн.

Виробництво житньо-пшеничного і пшенично-житнього хліба торік також впало – на 10%, до 299 тисяч 315 тонн.

Виробництво хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання впало на 9,6% у порівнянні з 2017 роком – до 949 тисяч 235 тонн.

Тим часом, у 2018 році зросло виробництво варено-копчених, напівсухих, сиров’ялених, сирокопчених ковбас, у тому числі салямі – на 1,4% у порівнянні з 2017 роком.

Так, торік вироблено 23 тисячі 830 тонн таких ковбас.

Виробництво напівкопчених ковбас у минулому році проти 2017-го скоротилося на 2,1% – до 40 тисяч 474 тонн.

Ковбасних варених виробів, сосисок і сардельок в Україні торік також почали робити дещо менше – на 0,2%. Загалом їх за рік було вироблено 164 тисячі 889 тонн.

Джерело: УНН

Tags
загрузка...

Схожі статті

Close