Україна

В Україні спростили запуск газоелектростанцій


В Україні спростили запуск газоелектростанцій

Це дасть можливість замовникам у скорочений термін забезпечити підключення своїх установок до електричних мереж.

Нацкомісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) спростила процедуру приєднання генеруючих установок (газотурбінних, газопоршневих, когенераційних тощо) до електричних мереж. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

З огляду на суттєві пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок ракетно-дронових ударів РФ, що негативно позначилось на стійкості енергетичної системи України, це дасть можливість замовникам у скорочений термін забезпечити підключення своїх установок до електричних мереж.

Дана постанова не передбачає здійснення оплати відповідно до ставок.

Також зміни сприятимуть диверсифікації джерел виробництва електричної енергії та покриттю дефіциту потужності в енергетичній системі України, що є особливо важливим для тих областей та міст нашої країни, які знаходяться в безпосередній близькості до зони бойових дій.

 

За словами голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, по суті – це кардинальне спрощення та здешевлення процедури приєднання нових генеруючих установок.

Як повідомлялося, ергетики змушені обмежити енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00. Якщо ввечері споживання електроенергії продовжить зростати, то почнуться аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня росіяни запустили понад 50 ракет та десятки “шахедів” по енергетичній інфраструктурі у шести регіонах України. ППО збила більшість цілей, але не обійшлося і без влучень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 8 =

Back to top button