Україна

В Україні склали рейтинг найкращих вишів країни у 2022 році


В Україні склали рейтинг найкращих вишів країни у 2022 році

Шостий рік поспіль лідером серед усіх українських вищих навчальних закладів стає Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

 

Інформаційний ресурс Освіта.ua презентував рейтинг закладів вищої освіти (ЗВО) у 2022 році. До двадцятки лідерів увійшли університети Києва, Львова, Харкова, Одеси, Сум, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького та Дніпра. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки у середу, 3 серпня.
 
Лідерами ЗВО у регіонах є: на заході країни – Львівський національний університет ім. Франка на Півдні – Одеський національний університет ім. Мечникова, на Півночі – Сумський державний університет, на Сході – Харківський національний університет ім. Каразіна, у Центрі – Донецький національний університет імені Василя Стуса (нині працює у Вінниці).
 
Шостий рік лідером серед вищих навчальних закладів України залишається Київський національний університет імені Тараса Шевченка.
 
Список аграрних вишів очолює Національний університет біоресурсів та природокористування. Лідером педагогічних вищих навчальних закладів є Дрогобицький державний педагогічний університет імені Франка. Найкращим медичним навчальним закладом в Україні визнано Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького. ЗВО у категорії “мистецтва” очолює Київський національний університет культури та мистецтв.
 
Рейтинг ґрунтується на національних рейтингах навчальних закладів України: Топ-200 Україна, Scopus та Бал ЗНО на контракт, кожен із яких користується різними критеріями оцінювання ЗВО.
 
 
Нагадаємо, Центр світових рейтингів університетів CWUR опублікував список найкращих освітніх та наукових установ 2022-2023 років. Від України до цього переліку потрапили п’ять наукових установ та одна вищої освіти.
 
Крім того, до рейтингу найкращих університетів світу, який складає журнал Times Higher Education, увійшли 10 вишів України.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button