Україна

В Україні сформовано 600 мобільних груп для вакцинації населення

В Україні сформовано 600 мобільних груп, які будуть займатися вакцинацією населення, а також вже відпрацьована логістика їхнього пересування країною. Про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі “Свобода слова Савіка Шустера”, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

Він розповів, що коли вакцина приїжджає в Україну, залежно від того, яка це вакцина – Pfizer чи AstraZeneca – вона направляється на різні склади.

Якщо йдеться про Pfizer, то в регіон направлятиметься п’ятиденна кількість препарату, тому що саме п’ять днів вакцина може зберігатися при температурі вище мінус 70 градусів.

“Вже зараз сформовані близько 600 мобільних груп, які будуть займатися саме вакцинацією. Вони сформовані здебільшого на базі сімейних лікарів.

З ними МОЗ разом з департаментами охорони здоров’я кожної області відпрацювали весь механізм: як вони їдуть, вакцинують, і хто ці люди, кого вакцинують.

Ці мобільні групи приїжджатимуть до лікарень і робитимуть щеплення персоналу, оскільки у спочатку вакцинуватимуть медиків. Вони їздитимуть 20 днів, адже термін між першою вакцинацією і другою – саме 20 днів. Все розраховано так, щоб вони по області проходили за 20 днів усіх людей, яких повинні вакцинувати, а далі та сама група йде й проводить другу вакцинацію”.

Довідково: Вакцинація в Україні розпочинається з 15 лютого. Першими привезуть вакцини Pfizer та AstraZeneca.

Нагадаємо:

  • В Україну вже наступного тижня може прибутиокрім вакцини Pfizer, ще й вакцина розробки AstraZeneca.
  • Протягом наступних двох років планують зробити щеплення 50% населення, тож вакцину мають отримати 20 мільйонів українців.
Back to top button