Україна

В Україні розширили перелік окупованих територій

В Україні розширили перелік окупованих територій

Фото: 1News

До списку входять також тимчасово окуповані та заблоковані громади та області

Усі внутрішньо-переміщені особи з громад та областей із цього списку отримають грошову допомогу від держави. Якщо регіон не внесено до переліку – виплати отримати неможливо.

В Україні розширили перелік територій України, розташованих у районі бойових дій. До списку входять також тимчасово окуповані та заблоковані громади та області. Про це повідомляє Мінреінтеграції України.

“Станом на 30.05.2022 року до оновленого переліку територіальних громад, що перебувають у районах проведення військових (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додалася одна громада у Миколаївській та п’ять – у Сумській областях”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві додають, що всього до списку увійшли вісім областей із 310 громадами.

“Перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується”, – додають у відомстві.

Усі внутрішньо-переміщені особи, які перемістилися з громад та областей із цього списку, отримають грошову допомогу від держави. Якщо регіон не внесено до переліку – виплати отримати неможливо.

З повним переліком територій із зазначеним статусом, можна ознайомитись – за посиланням.

Нагадаємо, з травня виплати внутрішньо переміщеним особам через війну скасовують. Виплати отримуватимуть лише ті переселенці, які мешкають у зоні проведення бойових дій, і вони не можуть повернутися додому.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button