Україна

В Україні розпочали серійне виробництво боєприпасів за стандартами НАТО

Зараз йде робота, щоб збільшити обсяги виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадження нових інструментів

Шосткинський “Імпульс” спільно з ПрАТ “Кузня на Рибальському” розпочали серійне виробництво боєприпасів, що відповідають стандарту НАТО. Про це повідомляє 1NEWS.

“Вперше в Україні, у співпраці із “Кузнею на Рибальському”, було освоєно та розпочате серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомета. Зараз “Імпульс” працює над тим, щоб збільшити обсяги виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва та запровадження нових інструментів. При цьому, здебільшого, складання таких боєприпасів – це ручна робота”, – заявив директор підприємства Євген Чернов.

ПГОФ-40 – граната осколково-фугасної дії з типорозміром 40х53 мм, що відповідає встановленому у НАТО стандарту боєприпасів до автоматичних гранатометів. Порівняно з 30-мм гранатами, які на сьогодні використовуються в більшості автоматичних гранатометів, що стоять на озброєнні українського війська, 40-мм граната має більшу потужність та розліт осколків.

Окрім того, КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс”, спільно з ПрАТ “Кузня на Рибальському”, освоює виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підствольних гранатометів для автоматів, що стоять на озброєнні силових структур України.

Нагадаємо, що КП “Шосткинський казенний завод “Імпульс”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”, є унікальним підприємством для України та одним з небагатьох у всьому світі, яке у замкнутому циклі виготовляє детонатори, капсулі та інші елементи для різних видів боєприпасів, від звичайних патронів до далекобійних ракет типу “земля-земля”.

Джерело: Укрінформ

Back to top button