Україна

В Україні розпочалась третя хвиля пандемії коронавірусу

Крім того, український прем'єр Денис Шмигаль допустив можливість початку четвертої і п'ятої хвиль пандемії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про початок третьої хвилі пандемії COVID-19 в країні. Про це інформує 1NEWS.
Він наголосив, що процес вакцинації у світі займе щонайменше 2 роки, протягом яких зберігатиметься необхідність дотримання маскового режиму.
Шмигаль також застеріг, що найімовірніше, доведеться повертатися до впровадження локдауну, щойно велика частина українських областей перейдуть у “червону” зону епідеміологічної небезпеки. Водночас він визнав, що дуже не хотілося б вводити локдаун.
“Не потрібно тішити себе ілюзіями, що вакцина всіх врятує”, – зауважив він.
Крім того, український прем’єр допустив можливість початку четвертої і п’ятої хвиль пандемії.
Денис Шмигаль також поінформував, що у 2021 році заплановано вакцинування близько 10 мільйонів українців.
 “У цьому і наступному роках (…) ми бачимо можливість вакцинувати близько 20-22 мільйонів українців. (…) Цього року, відповідно, очікуємо близько 10 мільйонів людей, які провакцинуються в Україні”, – заявив прем’єр-міністр.
Крім того, Шмигаль виступив за щеплення груп 2-го і 3-го етапу вакцинування замість утилізації залишків вакцини.
“Дози та упаковки розраховані на певну кількість, в цьому випадку, з вакциною, яка в нас є, вона кратна 10. Є частина вакцин, які не встигають використовувати в період, коли вони мають бути використані, і далі ця вакцина має бути утилізована, фактично викинута”, – пояснив він.
За словами прем’єра, слід так продумати систему, щоб, якщо люди першого етапу провакцинувалися і залишилися дози, то необхідно залучати людей з другого і третього етапу вакцинування.
В Україні останнім часом спостерігається стале зростання випадків зараження коронавірусом. Так само напередодні повідомлялося про найвищий показник госпіталізації пацієнтів з COVID-19.
Back to top button