Україна

В Україні розгорнуть понад тисячу “пунктів незламності”


В Україні розгорнуть понад тисячу пунктів незламності

У “пунктах незламності” мирні жителі зможуть зігрітися, скористатися електроенергією, зарядити телефони, отримати доступ до інтернету.


Державна служба з надзвичайних ситуацій провела спеціальне тренування, в ході якого, зокрема, забезпечено розгортання близько 1200 “пунктів незламності”. Про це 13 вересня повідомила пресслужба Кабінету міністрів.
 
З 1200 “пунктів незламності” близько 770 стаціонарних на базі об’єктів ДСНС, 360 мобільних на базі наметів та 90 на базі транспортних засобів.
 
Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатами обговорення вирішила, що Мінінфраструктури, Міненерго, Мінстратегпрому, Агентству відновлення, ДСНС та місцевим адміністраціям потрібно:
 
  • організувати постійний моніторинг ситуації і оперативне реагування на виявлені загрози;
  • створити необхідний резерв матеріально-технічних засобів;
  • заготовити пісок для створення запасу протиожеледної суміші та створення резерву пально-мастильних матеріалів для боротьби із можливими сніговими заметами тощо.
     
Крім того, мають бути визначені обсяги та створено матеріальні резерви, у тому числі пально-мастильних матеріалів, для використання їх під час ліквідації можливих надзвичайних ситуацій.

МВС разом з Національною поліцією визначити на законодавчому рівні перелік об’єктів критичної інфраструктури, які підлягають охороні в умовах виникнення надзвичайних ситуацій у сфері фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури. 

Нагадаємо, у ЗСУ вважають, що Росія може економити ракети заради того, аби в осінньо-зимовий період завдати по Україні потужних ударів.

Тривала війна: скільки ще триматись Україні

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button