Україна

В Україні ростуть ціни на столовий буряк

Українські фермери почали підвищувати ціни на столовий буряк попри те, що попит на цей овоч невисокий. Про це інформує 1news, посилаючись на Главком.

«Головною причиною подорожчання столових буряків більшість виробників називають обмежену пропозицію цього коренеплоду на ринку, а також зниження валового збору культури у поточному сезоні», – йдеться в повідомленні.

За даними щоденного моніторингу проєкту EastFruit, лише з початку цього тижня столові буряки на українському ринку подорожчали в середньому на 17%. Основні угоди з продажу цього коренеплоду укладаються по 6-8 грн/кг ($0,23-0,31/кг) залежно від якості, обсягу партії та регіону.

При цьому більшість представників оптових компанії та роздрібних мереж не поспішають закуповувати столові буряки за такими цінами. Активного продажу в цьому сегменті практично немає і ринок перебуває в стагнації. Але українські виробники не збираються переглядати відпускні ціни у бік зниження, воліючи утримуватись від продажів, і основний обсяг закладають у сховища.

«Українські виробники пропонують столові буряки в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Однак навіть у таких умовах багато фермерів вважають за краще утримуватися від активних продажів в очікуванні подальшого цінового зростання в цьому сегменті», – відзначають аналітики проєкту.

Нагадаємо, раніше українців попередили про зростання цін на найпопулярніший овоч.

Водночас ціни на капусту впали до 5 грн за кг.

Крім того, стало відомо, що буде з цінами на свинину у найближчі тижні.

Back to top button