Україна

В Україні рекордне споживання електроенергії


В Україні рекордне споживання електроенергії

В Укренерго порівняли зростання споживання електроенергії з виробничою потужністю майже двох атомних енергоблоків.

В енергосистемі України зафіксоване рекордне споживання електроенергії. Про це повідомляє Укренерго в п’ятницю, 7 липня.

Зазначено, що новий рекорд споживання було зафіксовано 6 липня о 16:00.

“Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж у минулий четвер. Для розуміння таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів”, – йдеться у повідомленні.

Такий високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему.

У компанії підкреслили, що якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян.

“З 16.00 до 23.00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменшіть використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Не вмикайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання на інші години доби”, – просять енергетики.

Раніше стало відомо, що в Україні змінився період пікового навантаження на енергосистему через підвищення температури повітря.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button