Україна

В Україні провели третю трансплантацію легень


В Україні провели третю трансплантацію легень

Нові легені і шанс на нове життя отримав 51-річний чоловік, який мав складне захворювання. Пацієнт перебував на постійній кисневій підтримці, повідомили в МОЗ.

 
 
 
 
 
Трансплантологи столичної клінічної лікарні Феофанія провели успішну операцію з пересадки легень. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Зазначається, що це третя успішна трансплантація легень в Україні. 
 
Фахівці, які провели високотехнологічну операцію, нещодавно пройшли тримісячне навчання з трансплантації серця і легенів у Massachusetts General Hospital – найбільшій лікарні при Гарвардському університеті.
 
“Нові легені та шанс на нове життя отримав 51-річний чоловік, який мав складне захворювання. Пацієнт перебував на постійній кисневій підтримці”, – йдеться в повідомленні.
 
Повідомляється, що операція тривала 12 годин, після неї пацієнт перебуває в реанімації, його стан задовільний.
 
Донором стала 60-річна жінка: медики констатували смерть її мозку через геморагічний інсульт, а родичі дозволили трансплантацію її органів.
 
У МОЗ повідомляють, що прийняте родичами померлої жінки рішення дало змогу після смерті пацієнтки врятувати життя ще трьом людям: медики Феофанії також пересадили печінку 62-річному чоловіку, а в Інституті нефрології НАМН України та Національному інституті хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова двом жінкам трансплантували нирки.
 
 
 
 
 
Повідомляється, що всі операції пройшли успішно: пацієнти, яким пересадили органи, почуваються задовільно, пересаджені органи працюють.
 
Нагадаємо, другу успішну трансплантацію легень в Україні провели два місяці тому.
 
У Львові врятували п’ятьох пацієнтів завдяки посмертному донору
 
 
Трансплантацію в Україні можуть проводити 32 медустанови – МОЗ
 
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button