Україна

В Україні продовжать карантин

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що карантин в країні буде продовжений. На скільки часу його продовжать, він не повідомив, передає 1NEWS з посиланням на 1+1.

Кузін зазначив, що є області, в яких погіршується COVID-статистика. Це райони Луганської, Донецької, Харківської, Львівської областей, але Київ сюди не входить, уточнив він.

“З приводу продовження карантину. Він буде продовжений, бо ми розуміємо, що до карантину прив’язується багато організаційних заходів. Тому він буде продовжений”, – заявив Кузін.

Нагадаємо, раніше Кузін заявляв, що скасовувати масочний режим поки не будуть навіть для вакцинованих, а також він припускає, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане «перепусткою» в публічні заклади в Україні.

«Основна ідея, яка використовувалась в інших державах, і яку, найімовірніше, буде використовувати Україна – це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифікату. Він має стати умовною перепусткою. Зараз внутрішні сертифікати лише тестуються, поки що немає інформації, як це буде працювати на тому чи іншому рівні епідембезпеки. Ми будемо це обдумувати вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована або перехворіла, або має негативний ПЛР чи антиген-тест», – зазначив він.

Back to top button