Україна

В Україні припиняють видачу паспортів старого зразка

Кабінет міністрів України заборонив оформляти паспорт громадянина України з використанням бланка у вигляді книжки, як це робилося раніше, інформує 1NEWS з посиланням на Українські новини.

Відповідні зміни внесено до постанови Кабміну “Про затвердження зразка бланка, технічного опису та порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України” №302 від 25 березня 2015 року.

З документу виключено пункт, який дозволяв оформляти паспорт старого зразка до тих пір, поки всі підрозділи міграційної служби не будуть оснащені матеріально-технічними ресурсами для оформлення ID-карток.

У пояснювальній записці зазначається, що всі підрозділи Міграційної служби вже мають можливості оформляти паспорт в новому вигляді.

У постанові сказано, що прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, який не містить безконтактного електронного носія, припиняється з 1 листопада 2016 року, при цьому паспорт без електронного носія, який оформлений і виданий до 1 листопада 2016 дійсний протягом терміну, на який він виданий.

За даними Міністерства внутрішніх справ станом на 13 лютого 2018 оформлено 1542538 паспортів громадян України з безконтактним електронним носієм в формі ID-карти.

 

Back to top button