Україна

В Україні подорожчає популярний солодкий продукт

Рік, що минає, виявився дуже важким для українських виробників згущеного молока. Проте зараз їхня продукція користується стабільним попитом. Про це повідомляє 1news, посилаючись на Главком.

Комбінати сподіваються у грудні розпродати залишки, при цьому вкотре збільшивши ціни.

У середині грудня основні оператори у великому опті пропонують: молочні консерви: ДСТУ – 32-35 грн/банка (370 г), майже ДСТУ – 30,0-32,0 грн/банка, продукція ТУ – 21-24 грн/банка.

«Подальше збільшення цін на консерви малоймовірне, особливо цін експортних. Конкурувати з російським та білоруським товаром на зовнішніх ринках стає дедалі складніше», – зазначають аналітики.

Обсяги експорту залишаються істотно нижчими за минулорічні показники. У листопаді вивезено 2,36 т згущеного молока, що на 12% менше відповідного місяця 2020 року. У грудні-січні експорт помітно зменшиться.

«Імпорт білоруських консервів є стабільним. Минулого місяця завезено 217 т, за незмінно низькими цінами», – констатують експерти.

Нагадаємо, підприємства, що виробляють кондитерську продукцію, змушені частково скоротити асортимент, через рекордне зростання цін на газ.

Раніше стало відомо, що в Україні почалось падіння виробництва кондитерської продукції.

Back to top button