В Україні подорожчали паски майже на 25%
За пів кілограмову паску доведеться віддати 81 гривню
Цього року традиційна великодня випічка коштуватиме в середньому на 21% більше, ніж торік.
За пів кілограмову паску доведеться віддати 81 гривню, – повідомляє 1NEWS.
Минулого року така коштувала в середньому 70 гривень.
Причина подорожчання – зростання цін на інгредієнти паски.
Передусім піднялися в ціні яйця, цукор і масло.
Найбільший приріст в ціні продемонстрували курячі яйця, які зросли на 52% в порівнянні з Великоднем торік.
Зростання ціни почалось ще у вересні 2020 року і досягло свого піку в січні-2021, після чого ціна зафіксувалася.
Зростання цін на яйця пояснюється тим, що зросла їх собівартість.
Експерти прогнозують, що в середині травня ціни трохи спадуть завдяки надходженням від приватних домогосподарств.
Джерело: Український клуб аграрного бізнесу