Україна

В Україні почав діяти зимовий час


В Україні почав діяти зимовий час

Мобільні телефони перейшли на “зимовий час” автоматично, а механічний годинник потрібно налаштувати самостійно.

У ніч проти неділі, 29 жовтня, о 4-й годині ранку, Україна перейшла на зимовий час. Стрілки годинника перевели на годину назад.

Таким чином, ця доба автоматично “збільшилася” на годину.

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року, перехід на “зимовий” час відбувається щороку в останню неділю жовтня о 4 годині ночі. Цього року ця дата припадає 29 жовтня. 

При зміні літнього і зимового часів більшість електронних пристроїв, таких як комп’ютери, ноутбуки, смартфони, планшети та інші, переводять годинник автоматично, синхронізуючись через Інтернет.

Якщо пристрій не підключений до інтернету, тоді час потрібно перевести вручну в налаштуваннях пристрою. Також вручну переводяться механічні або електронні годинники.

Зауважимо, що точний час ви можете дізнатися, набравши на мобільному телефоні комбінацію *160#. Послуга безплатна та доступна абонентам усіх українських мобільних операторів.

До речі, в Укрзалізниці нагадали, що час відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується вже з урахуванням переведення стрілок годинника. Усі зміни у розкладі організація погодила заздалегідь.

У 2021 році спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт, який пропонує скасувати сезонне переведення годинника, залишивши в Україні “зимовий” час. Парламент не зміг прийняти цей закон, документ відправили на доопрацювання.

На часі: коли ми перестанемо переводити стрілки вперед-назад

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button