Україна

В Україні почали виробляти бальзамічний оцет

Основою для виробництва бальзамічного оцту служить високоякісний виноградний сік

Сімейна виноробня «Колоніст», що на Одещині, розпочали виробництво першого українського бальзамічного оцту. Про це повідомляє 1NEWS.

«Ми перші виробники бальзамічного оцту в Україні. Ми пишаємося тим, що нам вдалося зайняти першими дану нішу», — каже одна із засновниць українського бальзаміка «Бессарабіко» Алла Плачкова.

Спираючись на досвід і знання італійських колег, сім’я Плачкових ще 4 роки тому задумалася про випуск унікального для українського ринку продукту — бальзамічного оцту власного виробництва.

«У виробництві українського бальзамічного оцту використана як класична, так і не класична технологія виробництва найвідомішого бальзаміка з Модени. Після отриманих під час італійських дегустацій і майстер-класів знань, ми можемо з упевненістю заявити, що український бальзамічний оцет нашої виноробні абсолютно конкуренто здатний і має високу перспективу», — коментує створення «Бессарабіко» Алла Плачкова.

Основою для виробництва бальзамічного оцту служить високоякісний виноградний сік. А одним з секретних інгредієнтів для отримання унікального смаку українського бальзаміка «Бессарабіко», за рішенням виробників, став мед.

Перший оцет був залитий в бочки з різного дерева 4 роки тому. І в цьому році перший український бальзамічний оцет з 4-х річною витримкою від виноробні «Колоніст» вже з’явився в продажу. Компанія самостійно підготувала всі документи і технічні інструкції для того, щоб ввести новий продукт харчування в країні. На підготовку законодавчої бази «Колоніст» витратив більше року.

Джерело: АгроЮг

Check Also
Close
Back to top button