Україна

В Україні планують запровадити “розумні” електромережі


В Україні планують запровадити розумні електромережі

Реалізація концепції допоможе зменшити втрати електроенергії у мережах з 11,6% до 7,5% у 2035 році.

 
Уряд України схвалив концепцію впровадження “розумних мереж” до 2035 року, повідомляє Міністерство енергетики у п’ятницю, 14 жовтня.
 
 

 
“Концепція впровадження “розумних мереж” та план заходів щодо її реалізації створюють рамку для реалізації сучасних технологій в українській електроенергетиці, у тому числі у процесі відновлення енергетичної інфраструктури після руйнувань російським агресором”, – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.
 
Він розраховує, що відновлений енергетичний сектор України зможе стати втіленням найсучасніших енерготехнологій та відповідатиме європейським стандартам енергоефективності.
 
Зазначається, що мета концепції – поступове зменшення втрат електроенергії у мережах, забезпечення зниження викидів СО2, збільшення обсягу інвестицій у модернізацію електромереж, а також покращення якості і надійності електропостачання для споживачів електроенергії.
 
“У результаті впровадження плану заходів щодо реалізації концепції до 2035 року передбачається зменшити втрати електроенергії в електромережах загалом по Україні з 11,6% до 7,5%, або на 6 млрд кВт-год, що еквівалентно 3 млн тонн спаленого вугілля на ТЕС”, – пояснили у Міненерго.
 
Очікується, що витрати на експлуатаційне обслуговування електромереж сумарно знизяться не менш як на 8,3 млрд грн, а фактичний рівень індексу середньої тривалості тривалих перерв у електропостачанні у системі скоротиться з 1 700 до 100 хвилин у 2035 році, що відповідатиме середньоєвропейському рівню.
 
Нагадаємо, через ракетну атаку РФ на об’єкти критичної інфраструктури Україна зупинила експорт електроенергії за кордон.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button