Україна

В Україні планують розробити ударно-розвідувальний безпілотник з вітчизняним двигуном

Провідні підприємства авіаційної галузі за власні кошти розроблять ескізний проєкт оперативно-стратегічного ударно-розвідувального важкого безпілотного авіаційного комплексу

В Україні планують розробити висотний ударно-розвідувальний безпілотний авіаційний комплекс з вітчизняним двигуном.

Провідні підприємства авіаційної галузі за власні кошти розроблять ескізний проєкт оперативно-стратегічного ударно-розвідувального важкого безпілотного авіаційного комплексу, – інформує 1NEWS.

У Міноборони нагадали, що Україна – одна з семи країн, яка має повний цикл завершеного виробництва авіаційної техніки та висококваліфікований науково-технічний, інженерно-технічний та випробувальний склад.

Безпосередньо на ДП “Антонов” виготовлятимуть платформу, яка складатиметься з фюзеляжу, крила, оперення, шасі та двигуна – АІ-450, що серійно виготовляється ДП “Івченко-Прогрес”.

На першому етапі “Антонов” разом із підприємствами-кооперантами розробляють ескізний проєкт та представляють його потенційному замовнику та інвестору.

У разі схвалення буде наступний етап: випуск робочих креслень та виготовлення БпАК для подальших льотних та наземних випробувань

Джерело: ГУР Міноборони

Back to top button