Україна

В Україні передано до суду справу заступника голови держдуми РФ


В Україні передано до суду справу заступника голови держдуми РФ

Дмитро Бабаков разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній VSEnergy, яка працює в Україні.

До суду передано обвинувальний акт стосовно російського олігарха, заступника голови держдуми РФ Дмитра Бабакова, який сприяв військовій агресії Росії й голосував за “приєднання до РФ” Херсонської й Запорізької областей України. Про це сьогодні, 26 січня, повідомили в пресслужбі ДБР.

Повідомляється, що Бабаков голосував за ряд федеральних законів щодо приєднання Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу РФ.

Також він в ефірі російських пропагандистських каналів на запитання російського пропагандиста Володимира Соловйова щодо захоплених рф частин Донецької та Херсонської областей, повідомив, що указані області є економічною територією, які рф повинна не спонсорувати, а розвивати й використовувати у власних економічних цілях. Таким чином він виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію рф проти України та тимчасову окупацію частин територій України, – йдеться в повідомленні.

Бабакова підозрюють у посяганнф на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у виправдовуванні й визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Офісі генпрокурра повідомили, що Вищий антикорупційний суд розглядає позов Міністерства юстиції України про стягнення в дохід держави активів російського олігарха.

Нагадаємо, Національне агентство боротьби зі злочинністю Великобританії (NCA) затримало російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей. Пізніше стало відомо, що його звільнено під заставу.

У Британії продадуть компанію російських олігархів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button