Україна

В Україні оцінять надійність підземних сховищ та ГТС


В Україні оцінять надійність підземних сховищ та ГТС

Підготовка та проведення стрес-тестів відбуватиметься у чотири етапи. Результати будуть оприлюднені до початку сезону закачування – наприкінці квітня.

Цьогоріч Укртрансгаз та Оператор ГТС України проведуть чергові стрес-тести, щоб оцінити надійність газотранспортної системи та підземних сховищ для роботи в умовах обстрілів і припинення транзиту російського газу. Про це 21 лютого повідомляє НАК Нафтогаз України.

Зазначається, що підготовка та проведення стрес-тестів відбуватиметься у чотири етапи. Результати будуть оприлюднені до початку сезону закачування – наприкінці квітня. Такі ж випробування проводились у 2023 році, і вони дали позитивні висновки.

Як повідомляється, стрес-тест газової інфраструктури 2024 року буде змодельовано та здійснено робочою групою у складі та за сприяння USAID – Проекту енергетичної безпеки, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Генерального директорату Joint Research Centre Європейської комісії, міжнародних технічних експертів та відповідно ОГТСУ, НАК Нафтогаз України та Укртрансгазу.

Нагадаємо, Україна у сім разів збільшила транспортування газу.

Також повідомлялося, що європейські трейдери заробити близько 320 млн доларів завдяки зберіганню газу в підземних газових сховищах України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button