Україна

В Україні офіційно з’явиться професія демінера


В Україні офіційно з’явиться професія демінера

Міни вкрай небезпечні через їхній невибірковий характер жертв, особливо серед мирного населення.

Національне агентство кваліфікацій схвалило професійний стандарт “Оператор із пошуку вибухонебезпечних предметів (демінер)”. Про це у п’ятницю, 2 серпня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

“Дотепер у нас не було професійного стандарту демінер і фактично оператори були змушені самостійно готувати фахівців для гуманітарного розмінування за власними розробленими програмами. Наявність же професійного стандарту, який відповідає міжнародним вимогам, створює єдині правила для всіх і суттєво розширює можливості для навчання демінерів”, – пояснили у відомстві. 

Там зазначили, що це дозволить залучити до гуманітарного розмінування ветеранів, які після навчання зможуть працювати як в українських операторів протимінної діяльності, так і міжнародних”, – зазначив заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Він пояснив, що після затвердження стандарту буде проведено низку заходів для введення у правове поле нової професії: присвоєння коду, упорядкування оплати праці. Згодом на базі професійного стандарту розроблять відповідний освітній стандарт.

“Затверджений професійний стандарт, який відповідає вимогам, дозволить фахівцям, які мають міжнародний сертифікат, підтвердити свою кваліфікацію в Україні. Також українські демінери, що пройдуть навчання за новим стандартом, зможуть працювати у міжнародних компаніях без потреби починати навчання із самого початку”, – додали у Мінекономіки.

Нагадаємо, на Чернігівщині на російській вибухівці підірвався автомобіль РЕМ.

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області на російській вибухівці підірвалися рибалки.

“У господарстві згодиться”: жінка самовільно зняла знаки “Міни”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button