Україна

В Україні обвалились продажі у торгово-розважальних центрах на 80%

Для покращення ситуації учасники ринку просять владу скасувати обмеження щодо відвідування ТРЦ у червоній зоні людьми, котрі мають одну дозу щеплення, а також утриматися від впровадження додаткових обмежень на місцях

Після посилення карантинних заходів в Україні відвідуваність торговельно-розважальних центрів зменшилася в середньому на половину, а продажі подекуди впали на 80%.

Про це заявив голова правління Асоціації ритейлерів України Андрій Жук, – інформує 1News.

За його словами, люди не лише рідше відвідують ТЦ й ТРЦ, а й відкладають покупки, притримуючи гроші “до кращих часів”. Як наслідок, значних збитків зазнають не тільки підприємства ритейлу та їхні орендатори, а й бюджети всіх рівнів.

Наводячи за приклад одну з великих компаній фешн-ритейлу, він зазначив, що за місяць її роботи в червоній зоні державний та місцеві бюджети втрачають до 40 мільйонів гривень податків.

При цьому учасники пресконференції особливо наголошували, що листопад і грудень – найважливіші місяці року для ритейлу.

Оскільки обсяги продажів в цей період зазвичай суттєво зростають. Цього ж року, за прогнозами, роздрібний товарообіг навпаки може впасти – ледь не на 60-70%.

Для покращення ситуації учасники ринку просять владу скасувати обмеження щодо відвідування ТРЦ у червоній зоні людьми, котрі мають одну дозу щеплення, а також утриматися від впровадження додаткових обмежень на місцях – понад загальнодержавні карантинні заходи, передбачені урядовою постановою.

Джерело: Укрінформ

Back to top button