Україна

В Україні на даний момент доступні чотири вакцини від COVID-19

В Україні на даний момент доступні чотири вакцини від COVID-19, які відносяться до трьох типів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ у Фейсбуці. Про це пише 1news, посилаючись на 112ua.

“В Україні доступні вакцини від Covid-19 трьох типів: мРНК (Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna), векторна (AstraZeneca) та інактивована (СoronaVac від Sinovac Biotech). Кожна з цих вакцин пройшла всі необхідні етапи клінічних досліджень і схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

Перш ніж отримати дозвіл на використання, всі вакцини підлягають дуже суворому тестуванню і перевіркам на безпеку.

Директор департаменту фармаконагляду Державного експертного центру МОЗ Тетяна Башкатова підкреслила, що хоч вакцини від Covid-19 і розробили менш ніж за рік, але використовувані для них технології існували вже кілька десятків років.

Так, першу інактивовану вакцину створили ще в 50-х роках, над векторними вакцинами працювали ще з 80-х, а над мРНК – вакцинами-з початку 90-х років. Тому у вчених було все готово для того, щоб швидко створити безпечну і ефективну вакцину від COVID-19″, – поділилася вона.

Нагадавши, Україна вводить бустерну вакцинацію від 19 для громадян від 18 років, які пройшли повний курс імунізації.

Back to top button