Україна

В Україні можуть з’явитися модульні лікарні


В Україні можуть з явитися модульні лікарні

Модульні медичні установи будують з урахуванням усіх норм та стандартів, що дозволяє на їх базі розмістити високотехнологічне обладнання.

В Україні на деокупованих територіях можуть з’явитися лікарні, збудовані за модульною системою. Про це заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський повідомив під час огляду будівництва таких медичних закладів у Польщі, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“Україна вивчає європейський досвід будівництва лікарень, виготовлених у заводських умовах модульного типу. Вони можуть з’явитися на деокупованих територіях, де ворог завдав найбільшої шкоди медичній інфраструктурі”, – повідомив Боруховський.

За словами заступника міністра, такі будівлі не поступаються традиційним, але будуються набагато швидше: модульні технології дозволяють збудувати лікарню на 300 ліжок приблизно за рік.

“Ми розуміємо, наскільки важливо відновити доступ населення до медичної допомоги у найкоротші терміни. Тому в деокупованих регіонах розглядаємо можливість будівництва сучасних модульних лікарень, які зараз функціонують у Європі. Йдеться не про “вагончики”, в яких є доступ лише до найпростіших послуг, а про повноцінні медичні установи, побудовані з модульних конструкцій з повним інженерним оснащенням, виготовлені у заводських умовах та змонтовані на будівельному майданчику”, – зауважив Боруховський.

Модульні медичні установи будують з урахуванням усіх норм та стандартів, що дозволяє на їх базі розмістити високотехнологічне обладнання.

Україна нині розглядає можливість залучення міжнародних інвестицій у такі об’єкти.

Раніше повідомлялося, що з початку повномасштабної війни в Україні загинуло 12 лікарів, ще 47 отримали тяжкі поранення. 672 заклади охорони здоров’я пошкоджено та пограбовано, 115 медустанов зруйновано та відновленню не підлягають.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button