Україна

В Україні можуть скоротити термін строкової військової служби

Згідно зі статтею 23 закону "Про військовий обов'язок та військову службу", строк строкової військової служби в армії становить: 18 місяців - для призовників, які не мають вищої освіти, і 12 місяців - для призовників з академічним ступенем магістра

Міністерство оборони разом зі Збройними силами України вивчають доцільність та потребу призову на строкову військову службу.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, – інформує 1News.

“Поки що ми вивчаємо разом із Головнокомандувачем і Генеральним штабом (Збройних сил, – Ред.) доцільність та потребу саме призову на строкову військову службу. Моя позиція поки що приблизно така: можливо, нам не потрібно на такий довгий період (призовної служби, – Ред.), можливо, його зробити коротшим і готувати потенціал наших майбутніх захисників, захисниць для того, аби вони були готові”, – зазначив Резніков.

За словами міністра, для вивчення ситуації із призовом потрібно ще трохи часу, і потім він публічно повідомить про рішення.

Згідно зі статтею 23 закону “Про військовий обов’язок та військову службу”, строк строкової військової служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти, і 12 місяців – для призовників з академічним ступенем магістра.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button