Україна

В Україні можуть послабити карантинні обмеження для вакцинованих

Вакцинованим від коронавірусу українцям хочуть послабити заходи карантинних обмежень в період його посилення. Про це заявив головний санлікар країни Ігор Кузін, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

“Це все буде вирішуватися відповідною постановою Кабінету міністрів. Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання “внутрішнього” ковідного сертифіката”, – сказав він.

Головний санлікар пояснив, що сертифікат, який підтверджує факт щеплення проти коронавірусу, можна буде згенерувати в додатку “Дія”.

Серед різних опцій, зокрема, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам із вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені проти Covid-19 клієнти. “І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян”, – пояснив Кузін.

У п’ятницю головний санлікар країни заявив, що восени Україна повернеться до “червоної” зони. А у ВООЗ вважають, що пандемія не завершиться до середини наступного року, якщо 70% населення планети не буде вакциновано.

Back to top button