Україна

В Україні ліквідують ще один банк

Національний банк України ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ “КБ “ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ”, передає 1NEWS, посилаючись на УНН.

“Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення від 09 вересня 2021 року № 469-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ “КБ “ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ””, – сказано у повідомленні.

11 серпня Правління Нацбанку ухвалило рішення про віднесення АТ “КБ “ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ” до категорії неплатоспроможних у зв’язку з невиконанням у встановлений договором або визначений законодавством України строк своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами через недостатність коштів.

Раніше у липні Нацбанк, керуючись статтею 75 Закону України “Про банки і банківську діяльність”, ухвалив рішення віднести АТ “КБ “ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ” до категорії проблемних у зв’язку з порушенням ним нормативів ліквідності. З моменту віднесення банку до категорії проблемних фінансовий стан та показники банку погіршилися, обсяг високоліквідних активів зменшився до критичного рівня, що призвело до виникнення невиконаних платежів клієнтів.

У 2020 році Нацбанк вирішив відкликати ліцензію і ліквідувати банк “Аркада”.

Back to top button