Україна

В Україні ліквідували другого командира 247-го десантного полку Росії – ЗМІ


В Україні ліквідували другого командира 247-го десантного полку Росії - ЗМІ

Перший командир, Костянтин Зізевський, загинув ще в перші дні великої війни, а недавно стало відомо про смерть другого – Василя Попова.

Командира 247-го десантно-штурмового полку РФ Василь Попов загинув на війні проти України. Це вже другий командир, якого було вбито за час вторгнення – перший, гвардії полковник Костянтин Зізевський, загинув ще в перші дні війни, 26 лютого 2022 року. Про це повідомляє російське видання Медіазона в четвер, 14 вересня.

Першим про загибель офіцера повідомив прокремлівський блогер Єгор Гузенко, автор пропагандистського Telegram-каналу Тринадцятий.

Пізніше в групі соціальної мережі ВКонтакте під назвою З будь-яких висот, у будь-яке пекло! Гвардия 11 одшбр з’явилися вірші, присвячені пам’яті Василя Попова, командира 247-го десантно-штурмового полку.

Автор поста писав, що раніше офіцер обіймав посади командира роти і начальника штабу батальйону. Очевидно, мається на увазі 11-та окрему десантно-штурмова бригада з Улан-Уде.

ЗМІ вдалося з’ясувати, що Василю Попову на момент загибелі було 38 років. У телефонних книжках він був записаний як “капітан” і “майор”, але 2021 року навчався в Загальновійськовій академії Збройних сил, і, ймовірно, перед призначенням командиром полку отримав більш високе звання.

Василя Попова, як зазначає прокремлівський блогер Гузенко, призначили командиром 247-го полку зовсім недавно. Ще в серпні підрозділом керував інший офіцер, Петро Попов.

247-й гвардійський десантно-штурмовий Кавказький козачий полк входить до складу 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії та дислокований у Ставрополі. Він зазнав великих втрат на початку повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, в перший тиждень війни полк втратив щонайменше 60 осіб загиблими під час спроби штурму Миколаєва.

“Серед них був і командир полку Костянтин Зізевський. Крім того, відомо про загибель командира 2-го батальйону цього полку Дмитра Лисицького, він загинув наприкінці березня 2023 року”, – йдеться в матеріалі.

На Луганщині окупанти формують штурмові підрозділи з ув’язнених – РВА

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button