Україна

В Україні формують перелік місць тимчасового проживання ВПО


В Україні формують перелік місць тимчасового проживання ВПО

Загальний список місць тимчасового проживання ВПО готують на основі інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та КМВА.

В Україні сформують перелік місць тимчасового проживання ВПО. Міжнародні донори сплатять ремонт цих закладів. Про це повідомляє Міністерство реінтеграції України.

Зазначається, що усі об’єкти, які використовувалися для розміщення внутрішньо переміщених осіб до 7 вересня 2023 року, вносяться до відповідного переліку відповідної області та міста Києва. Однак, щоб об’єкти були включені до переліку, на день проведення моніторингу в них мають бути облаштовані місця для 10 або більше осіб.

Міністерство реінтеграції готує загальний список місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на основі інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та КМВА. Це важливо, оскільки міжнародні донори розглядають можливість фінансування ремонтів саме об’єктів, які будуть включені до цього списку.

За словами міністра реінтеграції Ірини Верещук, потрібно зробити місця для переселенців зручнішими.

“Навіть якщо зараз ці установи не відповідають затвердженим вимогам, вони не повинні закриватися. У таких випадках нам потрібно разом попрацювати, щоб забезпечити переселенцям гідні умови проживання”, – зазначила вона.

Нагадаємо, з 1 листопада змінилися правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги. Для оформлення виплат ВПО тепер має звертатись одна особа від всієї сімʼї, а не кожен член родини окремо.

Як повідомлялося, з початку 2023 року держава виплатила 126 млн грн компенсації підприємцям, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб. Уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців в квітні 2022 року. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button