Україна

В Україні доступно понад 10 млн вакцин різних виробників

Станом на 13 листопада в Україні доступно для громадян 10,32 млн доз вакцини проти Covid-19 різних виробників. Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров’я (ЦОЗ), пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Станом на 10 листопада 2021 року Україна вже отримала понад 31 млн доз вакцин різних виробників. В даний час в Україні доступно 10,32 млн доз вакцин”, – йдеться в повідомленні.

Наразі в Україні доступні такі вакцини:

  • 4,56 млн доз CoronaVac;
  • 2,93 млн доз Moderna;
  • 2 млн доз Comirnaty;
  • 830 тис. доз AstraZeneca.

“У центрах і пунктах вакцинації по всій Україні доступні вакцини CoronaVac, Comirnaty і AstraZeneca. Майже 3 млн доз вакцини Moderna, доставленої в рамках COVAX цієї неділі, знаходяться на національному складі. Незабаром їх розвезуть по всіх регіонах країни”, – зазначили в ЦОЗ.

Також наголошується, що до кінця 2021 року Україна законтрактувала ще 11 млн доз вакцини Comirnaty і очікує отримати ще 4 млн доз цієї вакцини в рамках міжнародної допомоги.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити вакцинацію всього населення країни. Він запевнив, що система охорони здоров’я України готова для боротьби з коронавірусом і забезпечена всім необхідним.

Проте, за результатами соціологічного дослідження, у 10% опитаних українців – підроблені сертифікати про вакцинацію від Covid-19. Майже половина людей, які відмовляються вакцинуватися, пояснюють свою позицію недовірою до препаратів.

Back to top button