Україна

В Україні до вечора діятимуть жорсткі відключення


В Україні до вечора діятимуть жорсткі відключення

Через негоду, обстріли і технічні причини знеструмлено майже 660 населених пунктів у дев’яти областях.

У середу в Україні споживання електроенергії прогнозується на рекордному рівні. Через це в регіонах відключатимуть одночасно чотри черги споживачів, повідомило Укренерго 17 липня.

Вказано, що енергетики повернули в роботу обладнання, яке вчора вийшло з ладу на одному з енергооб’єктів. Аварійні відключення в усіх областях скасовані. Наразі діють графіки погодинних відключень. 

Через зростання споживання під спеки чотири черги відключень почнуть діяти з 11:00 до 22:00. З 22:00 до 24:00 будуть діяти три черги, – йдеться у повідомленні. 

Як відомо, відключення у чотирьох чергах означає обмеження одночасно до 70% споживачів у кожній області протягом певного періоду.

Станом на ранок через грозу та швальний вітер залишаються без енергоживлення повністю та частково 166 населених пунктів на Закарпатті та Львівщині.

З інших причин на ранок залишаються знеструмленими 493 населених пункти. Через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Чернігівській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі”, – уточнили в Укренерго.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі і Угорщини загальним обсягом 24 959 МВт-год, з максимальною потужністю 1 271 МВт.Через аномальну спеку та зростання споживання в Європі імпорт залишаться на зниженому рівні.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Раніше енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував, що тривалість відключень незабаром зменшиться.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + ten =

Back to top button