Україна

В Україні будуть більше платити в разі нещасного випадку на роботі

Уряд з Нового року підвищує страхові виплати

1 січня 2018 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (членам їх сімей)».

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Постановою встановлено коефіцієнт перерахування страхових виплат з 1 березня 2018 року у розмірі 1,2, виходячи із фінансових можливостей бюджету Фонду соціального страхування України.

Крім того,  запропоновано провести осучаснення цих виплат і пропонується до заробітної плати, яку потерпілий мав до ушкодження здоров’я, відкоригованої на коефіцієнти перерахунків, що проводились Фондом до 2018 року, додати суму, на яку збільшився середній розмір заробітної плати в Україні за період 2008-2011 років.

Також передбачається, що для осіб, у яких після проведеного перерахування розмір щомісячної виплати менше мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року, встановити новий розмір щомісячної страхової виплати з урахуванням відсотку втрати працездатності та розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня 2017 року (3200 грн).

З прийняттям постанови будуть збільшені страхові виплати потерпілим на виробництві майже для 174 тис. осіб, та з 1 березня 2018 року перераховуватимуть страхові виплати для 207 тис. осіб.

Back to top button