Україна

В Україні буде створено систему оповіщення громадян про надзвичайні ситуації

Рада національної безпеки і оборони на засіданні прийняла рішення створити в Україні систему оповіщення громадян про надзвичайні ситуації (НС). На реалізацію проєкту планують витратити близько 500 млн гривень, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Систему оповіщення про НС створять на основі державного мультиплексу, який не тільки транслюватиме до 12 безкоштовних цифрових каналів, а й сповіщатиме громадян про надзвичайні ситуації.

“У рамках створення цього мультиплексу є формування системи повідомлень про надзвичайні ситуації. Ми бачимо, що відбувається в Ізраїлі, і бачимо, що система оповіщення повинна працювати в державі”, – сказав міністр.

Проєкт планують реалізувати на кредитні кошти, які виділять державні банки на 5-7 років. За попередніми оцінками, для створення мультиплексу треба 490 млн гривень. Погашатимуть кредити за рахунок доходів Державного концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення.

На цьому ж засіданні Рада національної безпеки і оборони України затвердила стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п’ять років.

Back to top button