Україна

В Україні бракує піротехніків для розмінування

В Україні бракує піротехніків для розмінування

Фото: ГСЧС

Україна звернулася до світових організацій, щоб допомогли з піротехніками

Фахівці стверджують, що один день обстрілів та бомбардувань дорівнює 30 дням розмінування. Тому звернулися до іноземних організацій з проханням про допомогу.

Україна звернулася до країн та світових організацій, щоб ті допомогли людьми та технікою розмінувати території, на яких точилися бої. Про це заявив глава МВС Денис Монастирський в ефірі телемарафону Єдині новини у п’ятницю, 29 квітня.

“Один день активних дій дорівнює 30 дням розмінування. Наприклад, у Київській області бої тривали протягом 30-35 днів. Множимо на 30 та отримуємо кількість днів, які потрібно працювати ДСНС, щоб очистити ці території”, – каже Монастирський.

Також він зауважив, що з настанням весни, коли земля заростає травою, вибухові пристрої знайти дедалі важче. Роблять свою справу й дощі – у вологому ґрунті вибухівки занурюються все глибше протягом кількох місяців.

“Зараз ДСНС, піротехніки фактично на розрив, їх не вистачає. Це критично. Ми звернулися до світу, домовляємося, щоб організації, які працюють на лінії гуманітарного повоєнного розмінування, залучили до нас своїх фахівців”, – підсумував глава МВС.

Нагадаємо, раніше Денис Монастирський заявив, що розмінування території навколо Чорнобильської атомної електростанції триватиме місяцями. А голова Київської ОВА Олександр Павлюк каже, що розмінування області триватиме два роки, хоча основні роботи у населених пунктах, дорогах планують закінчити до кінця травня.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button