Україна

В Україні 50% підприємств виплачують працівникам зарплату в “конвертах”

В Україні близько половини підприємств офіційно не працевлаштовують працівників та виплачують зарплату “в конвертах”, інформує 1NEWS з посиланням на “Обозреватель“.

Про це заявив в. о. заступника голови Державної фіскальної служби Євген Бамбізов.

“Є яскрава статистика з нашого боку. Кожна друга перевірка з питань офіційного працевлаштування закінчується з результатом. На кожному другому підприємстві – це 50% або більше – ми виявляємо неофіційних працівників”, – заявив Бамбізов.

Чиновник нагадав, що восени 2018 року було видано розпорядження Кабміну України щодо заходів на ринку праці.

“За три осінніх місяці і за грудень ми маємо 500 тисяч працевлаштованих осіб. А всього в 2018 році було працевлаштовано близько 600 тисяч людей. За останні три місяці було працевлаштовано 82% від числа працевлаштованих упродовж року”, – повідомив Бамбизов.

За його словами, коли Кабмін почав приймати заходи, бізнесмени активно почали детінізувати ринок праці та офіційно працевлаштовувати своїх працівників. У 2019 році цю роботу планують продовжити.

При цьому Бамбізов нагадав, що “офіційно працевлаштований працівник навіть на мінімальну зарплату – вже хоч якась соціальна гарантія для нього і податки для державного та місцевого бюджету”.

 

 

 

 

Back to top button