Світ

В Угорщині заявили про звільнення полонених

В Угорщині заявили про звільнення полонених

Угорщина заявила про звільнення полонених українців

В уряді зазначили, що тепер полонені українці є вільними особами, які можуть залишитися в Угорщині або залишити країну в будь-який час за власним бажанням.

В Угорщині заявили, що звільнили українських полонених, які були передані Російською православною церквою. З такою заявою виступив речник уряду Угорщини Золтан Ковач, передає CNN.

Ковач зазначив, що українські військові були звільнені в РФ “після співпраці між РПЦ та Угорською благодійною службою Мальтійського ордену”. При цьому Ковач зазначив, що військові поїхали до Угорщини за власним бажанням.

Чиновник підкреслив, що більшість військових мали також угорське громадянство, а інші “отримали статус біженця в Угорщині”.

“Тепер вони є вільними особами, які можуть залишитися в Угорщині або покинути Угорщину в будь-який час за власним бажанням”, -заявив Ковач, додавши, що угорський уряд більше не стежить за їхніми переміщеннями.

Раніше Угорщина підтвердила, що РФ передала їй українських полонених. У МЗС України заявили, що це відбулося без погодження з українською стороною. Там також повідомили, що всі спроби українських дипломатів протягом останніх днів встановити прямий контакт із українцями не мали успіху. До того ж, дані, отримані від родичів деяких із них, свідчить про те, що запевнення угорської влади про нібито вільний статус захисників не відповідають дійсності. МЗС вимагає допустити консула до українських полонених в Угорщині.

Також повідомлялося, що встановлено місцеперебування 11 українських полонених в Угорщині.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button