Україна

В Центрі вакцинації у Києві виник колапс: онлайн-запис не допоміг уникнути великих черг

В четвер, 17 червня, в Центр вакцинації від COVID-19, що працює в Міжнародному виставковому центрі поблизу метро Лівобережна, утворились великі черги з людей, що бажали отримати щеплення, повідомляє кореспондент 1News.

Станом на 12:30 біля входу в Центр зібрались сотні людей, які записались онлайн у додатку Helsi me на конкретний час, але на місці з’ясувалось, що черга змістилась на 1,5 години.

Як повідомив охоронець, що працює у Центрі вакцинації, зранку прийшла велика кількість людей без запису, які в порядку живої черги першими пройшли на вакцинацію.

На вході насправді було дві черги: одна «жива» без запису й інша «за записом».

фото 1News

Кореспондент 1News, який був записаний на вакцинацію на 12:45, отримав вакцину о 14:37.

На вході дивляться тільки онлайн запис у додатку Helsi me, запис у додатку Дія ніхто не питає.

Люди, що стояли в черзі, періодично телефонували на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я, аби повідомити про колапс та щоб до МВЦ були направлені додаткові мобільні бригади. Щоправда, це не принесло жодного результату.

фото 1News

Всередині Центру вакцинації повідомили, що затримка полягає у тому, що багато людей, які записалися онлайн, не мають декларації з сімейним лікарем, а отже їх заповнюють прямо на місці, що займає близько 20 хвилин.

Сама вакцинація триває декілька хвилин. Але після щеплення лікар рекомендує почекати 30 хвилин, аби не виникло побічних ефектів.

Перед вакцинацією людину оглядає лікар, вимірює температуру тіла, питає, чи немає хронічних хвороб та алергічних реакцій. Також видається пам’ятка про можливі побічні ефекти.

фото 1News

Другу дозу вакцини можна буде зробити через сімейного лікаря, з яким підписана декларація пацієнта. Орієнтовно вона робиться через 28 днів після першого уколу.

Зараз всім бажаючим вакцинуватись пропонують китайську вакцину CoronaVac.

Back to top button