Україна

В суботу у Києві безкоштовно чипуватимуть домашніх тварин

Жителі Києва у суботу, 12 червня, у парку «Вербовий гай» в Дніпровському районі зможуть безкоштовно чипувати своїх домашніх тварин і вакцинувати їх від сказу, інформує 1NEWS з посиланням на пресслужбу КМДА.

Чипування, реєстрацію в системі «Реєстр домашніх тварин» і вакцинацію з 10:00 до 12:00 проводитимуть фахівці КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини».

Реєстр домашніх тварин – це єдина міська мережа для реєстрації улюбленця та зберігання всієї важливої інформації щодо нього. На майданчику буде присутній фахівець, який зареєструє тварину та надасть кваліфіковану консультацію.

Чипування або електронна ідентифікація тварин – це імплантація під шкіру тварини мікрочипа завбільшки з рисове зернятко, що містить у собі унікальний 15-значний номер. Це паспорт вихованця, в якому є такі дані: кличка тварини, порода, забарвлення, стан здоров’я, країна і місто, координати та контактні дані господаря. Завдяки чипу тварину легко ідентифікувати.

Для чипування спеціальна підготовка чи анестезія не потрібні. Процедура абсолютно безболісна і проводиться за такою схемою: чип імплантують у ділянку холки, перевіряють зчитуваність даних сканером, після чого фахівець подає заявку на внесення інформації у міжнародну базу даних.

 

 

Back to top button