Україна

В СБУ розповіли про спробу РФ створити “республіки” на заході України

В СБУ розповіли про спробу РФ створити республіки на заході України

Фото: 1News

СБУ викрила спробу сепаратизму в Україні

З літа минулого року російські спецслужби вербували в Івано-Франківській та Хмельницькій областях місцевих жителів, які на момент вторгнення РФ в Україну мали оголосити про створення “народних республік”.

 

СБУ блокувала спробу російських спецслужб створити “народні республіки” в західних областях України. Про це у вівторок, 12 квітня, повідомляє прес-служба відомства.

 

Відзначається, що один з учасників угруповання пішов на співпрацю зі слідством. Він розповів, що група почала роботу з повалення конституційного ладу ще влітку 2021 року.

 

На нього вийшов відставний співробітник ворожої розвідки, який виявився організатором “схеми”. Він заявив про намір створити нове народовладдя в Україні, і якщо чинна влада сама не піде у відставку, то група перейде до силового сценарію.

 

“Для захоплення влади угруповання мало завербувати 500 бойовиків, бажано з колишніх військовослужбовців АТО, і забезпечити їх зброєю”, – йдеться в повідомленні.

 

В СБУ зазначили, що втілення плану мало збігтися з російським повномасштабним вторгненням в Україну, але завдяки роботі СБУ мережу було викрито, а її організатора і ключових осіб затримали на початку березня в Івано-Франківській та Хмельницькій областях.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button