Україна

В СБУ повідомили про успіхи антитерористичного центру за 600 днів


В СБУ повідомили про успіхи антитерористичного центру за 600 днів

Результатом антитерористичних і контрдиверсійних заходів АТЦ стали реальні затримання й викриття ворожих агентурних мереж, коригувальників та диверсійно-розвідувальних груп.

З початку року антитерористичний центр при СБУ скоординував 1,5 тис. спецоперацій у прифронтовій зоні і на передовій. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що результатом антитерористичних і контрдиверсійних заходів АТЦ стали реальні затримання й викриття ворожих агентурних мереж, коригувальників та диверсійно-розвідувальних груп.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах 655 кримінальних проваджень, у тому числі за фактами державної зради, колабораціонізму та шпигунства на користь країни-агресора.

Зокрема в Харкові на гарячому затримано російського агента, який скоригував ворожий удар по місту 5 лютого цього року, на Хмельниччині викрито агента ФСБ, що намагався встановити GPS-трекер на об’єкті залізничного сполучення для наведення по ньому ворожих ракет, у Запоріжжі затримано зрадника, який скоригував повітряний удар рашистів по житловому мікрорайону обласного центру у квітні цього року, на Херсонщині затримано трьох колаборантів та виявлено потужний схрон з російськими засобами ураження, а в Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях нейтралізовано декілька російських агентурних мереж, які збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони та коригували повітряні удари РФ по південних регіонах України.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала зрадницю, що наводила удари РФ на Херсон. Російською агенткою виявилась місцева жителька, яка з червня цього року за власної ініціативи почала працювати на ворога.

Повідомлялосятакож, що на Кіровоградщині навідниця російських ракет отримала довічне ув’язнення.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button