Україна

В РНБО показали США, як Україна контролює зброю від партнерів


В РНБО показали США, як Україна контролює зброю від партнерів

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов провів демонстрацію модуля СОТА для посла Бріджіт Брінк.

 
Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов у четвер, 15 вересня, показав послу США в Україні Бріджіт Брінк модуль моніторингу зброї, яку Україна отримує від міжнародних партнерів. Про це повідомила прес-служба РНБО.
 
Демонстрація пройшла на майданчику одного із ситуаційних центрів. Тут секретар РНБО показав послу модуль інформаційно-аналітичної системи СОТА, завдання якого моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів.
 
Модуль дозволяє контролювати державі усе озброєння, яке надають партнери, “з моменту перетину кордону до розподілу на місцях”.
 
За словами Данілова, у системі СОТА є низка інших модулів, які дозволяють керівництву держави “розуміти сьогодення та будувати прогнози на майбутнє” на основі верифікованих даних.
 
Брінк у свою чергу вітала ініціацію розробки подібної системи контролю за постачанням західної військової допомоги, додали в РНБО.
 
Посол також запевнила у готовності сприяти інтенсифікації військової, гуманітарної та іншої допомоги, щоб наша держава здобула перемогу у війні з російським агресором.
 
 

 
 
Як відомо, секретар РНБО Олексій Данілов раніше відреагував на заяви поліцейської служби Євросоюзу про нібито “контрабанду озброєнь” з України. Він сказав, що чекає на факти від Європолу щодо “вивезення зброї”.
 
Нагадаємо, у Європейському поліцейському управлінні (Європол) спростували контрабанду зброї з України. Там уточнили, що мали на увазі потенційну загрозу, а не конкретні випадки.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button