Україна

В РБ заговорили про “загострення ситуації”: Лукашенко зібрав силовиків


В РБ заговорили про загострення ситуації : Лукашенко зібрав силовиків

Правлячий режим Білорусі вкотре заявив про те, що ситуація на держкордоні буцімто “загострюється”.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду з питань безпеки та охорони держкордону, оскільки на кордоні буцім прогнозується “значне загострення ситуації”. Про це повідомляє білоруське пропагандистське інформагентво БЕЛТА

Формальний голова країни вчергове заявив, що обстановка навколо Білорусі нібито “залишається складною”, а поблизу кордонів “нарощується військовий потенціал НАТО і відбуваються провокації”.

“Відкласти цю нараду ми не могли: обстановка нас змушує реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії”, – запевнив він.

За даними білоруської розвідки, “прогнозується значне загострення оперативної обстановки, яка складається навколо Білорусі”. Таку заяву зробив голова Комітету державної безпеки Іван Тертель.


Зазначимо, що Білорусь помагає РФ у війні проти України ще з 24 лютого 2022 року. Саме з її території російські окупанти вторглися на північ України.

Правлячий режим РБ також дозволив розміщення російського озброєння в своїй країні. Звідси запускали ракети по населених пунктах України. 

Окрім того, в Білорусі лікують і тренують російських військових. Нині північна сусідка України займається підготовкою майданчиків для розміщення стратегічної ядерної зброї Росії.

Лукашенко періодично просуває наратив про нібито “загрозу з боку країн НАТО”, виправдовуючи агресію Росії стосовно України. На початку російського вторгнення він запевняв, що Україна нібито “готувалась напасти на Білорусь з чотирьох позицій”, тому напад Росії – це “превентивний удар”.

Тепер формальний президент РБ періодично збирає силовий блок і обговорює “загрозу біля кордонів”.

Нагадаємо, що 18 квітня стало відомо про те, що Лукашенко вперше зустрівся з донецьким колаборантом та ватажком так званої “ДНР” Денисом Пушиліним. 

На тлі цієї події, в МЗС України того ж дня повідомили, що відкликають свого посла в Білорусі Ігоря Кізіма до Києва для консультацій.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button