Україна

В Раді пояснили питання з демобілізацією


В Раді пояснили питання з демобілізацією

Федір Веніславський заявив, що термін “демобілізація” некоректний під час війни – мова про додаткові підстави для звільнення з військової служби.

Положення про демобілізацію виключили з нового закону про мобілізацію на прохання Кабміну. Уряд має розробити окремий проєкт закону, щоб вирішити це питання. Про це заявив член Комітету Верхової Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю виданню Обозреватель, опублікованому в суботу, 13 квітня.

“Суб’єкт права законодавчої ініціативи – Кабінет міністрів України – ухвалив рішення і звернувся з листами, які ви можете знайти вже, їх направлено до Верховної Ради України, з проханням вилучити ці питання і доручити уряду розробити окремий законопроєкт, пов’язаний зі звільненням”, – розповів народний депутат.

За його словами, в період війни демобілізації в країні бути не може, тому мова може бути тільки про додаткові умови для звільнення.

“Я б тут не застосовував термін “демобілізація”, він в умовах війни взагалі не застосовується, оскільки демобілізація – це переведення загалом усього на мирний лад, а до кінця війни ми можемо говорити тільки про додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного терміну виконували бойові завдання”, – пояснив парламентар.

Кабмін має розробити закон, який регулюватиме питання звільнення з військової служби військовослужбовців, які воюють, резюмував Веніславський.

Як відомо, питання демобілізації не розглядатимуть у рамках законопроекту про мобілізацію, який Рада схвалила у першому читанні. Ініціативу хочуть внести на розгляд парламенту окремо.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що розробка законопроєкту про демобілізації українських військових почнеться найближчим часом. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button