Україна

В п’яти областях почалися відключення світла


В п яти областях почалися відключення світла

До вечора будуть діяти графіки відключень у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській та Сумській областях.


У п’яти областях України ввечері 5 квітня будуть застосовані обмеження споживання електроенергії. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Диспетчерський центр Укренерго вимушений сьогодні застосувати тимчасові заходи обмеження споживання з 18:45 до 22:00 в:
 

  • Дніпропетровській
  • Запорізькій
  • Кіровоградській
  • Полтавській 
  • Сумській областях. 
 
Зазначається, що обсяг обмежень буде меншим, ніж 4 квітня. Обленерго в регіонах розподілятимуть наявний обсяг електроенергії рівномірно між чергами споживачів. Отже, перерви в енергопостачанні будуть менш тривалими.
 
“Причина застосування обмежень залишається тією ж самою: відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. Це є наслідком останніх масованих російських атак на українські електростанції”, – йдеться в повідомленні. 
 
В Укренерго додали, що продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та для промислових споживачів в Кривому Розі.
 
Нагадаємо, з 22 березня росіяни здійснили кілька потужних хвиль ракетних і дронових атак. Ворог пошкодив велику кількість енергоблоків ТЕС, а також вивів з ладу ДніпроГЕС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button